Home Cursuri Acreditari Inscrieri Contact
Copyright 2008-2013 Asociatia Corina

FORMARE, COMPETENTA, DEZVOLTARE

PROGRAM DE IMBUNATATIRE A RESURSELOR UMANE

- Scopul proiectului

Cresterea mobilitatii si adaptabilitatii fortei de munca din judetul Mehedinti si cele adiacente, prin furnizarea de programe de perfectionare si specializare, in domeniile: IT, Limbi straine si Managementul proiectului

- Obiectivul general

Diversificarea programelor de formare profesionala continua ale solicitantului si partenerului

   - CONTINUT

   - METODE DE PREGATIRE

   - MODURI DE PREDARE

ca raspuns atat la necesitatile beneficiarilor cat si la nevoile pietii muncii.

- Beneficiarii proiectului

Proiectul va avea un impact deosebit, profund pozitiv in primul rand asupra grupurilor ţinta.

Activitatile organizate conduc la imbunatatirea situatiei grupurilor tinta, prin insusirea unor competente de baza, ceea ce le va conferi o mai mare mobilitate pe piata muncii si, totodata un loc de munca mai sigur si mai bine platit.

Cursurile de formare si specializare, realizate, constituie pasi in cadrul procesului de invatare continua pe parcursul intregii vieti, firesti in cadrul managementului grupului tinta.

Beneficiarii acestor servicii sunt 330 de persoane, angajati la nivel executiv sau de varf, ai companiilor din zona tinta. Aceste companii, ca si membrii comunitatilor locale, devin beneficiarii finali ai rezultatelor proiectului.

Avand resurse umane formate, perfectionate si specializate, companiile devin mai atractive pentru clienti, cresc profiturile prin cresterea productivitatii muncii angajatilor, creste nivelul calitatii serviciilor lor.

Comunitatea locala va beneficia de un centru de formare ECDL acreditat si de servicii de buna calitate din partea companiilor beneficiare.

- Metode de implementare

Registrul de tehnici si proceduri utilizate in implementarea activitatilor proiectului este unul variat, in functie de specificul fiecarei activitati:

- Activitati de formare in domeniul limbilor străine;

- Activitati de formare in domeniul IT;

- Activitati de formare in domeniul managementului proiectelor.

Toate se bazeaza pe metode interactive specifice formarii adultilor si se finalizeaza cu certificate de absolvire recunoscute pe plan national.

- Rezultate asteptate

- 150 persoane, capabile sa comunice in limbi straine de circulatie internationala, cu atestat recunoscut de MMSSF si MEC

- 150 de persoane, instruite sa utilizeze computerul, atestate cu certificate emise de MMSSF şi MEC

- 50 de persoane cu certificat ECDL

- Centru ECDL acreditat in cadrul Asociaţiei CORINA

- 30 de manageri de proiecte formati si atestati cu certificate emise de MMSSF si MEC

- un parteneriat solid si eficient la nivel zonal, realizat intre două ONG-uri furnizori de servicii de formare profesionala.

- Probleme solutionate

Prin profilul serviciilor de formare a resurselor umane, proiectul contribuie la dezvoltarea socio-economica locala/regionala prin cursuri de formare in domeniul competentelor de baza:

- utilizarea calculatorului si tehnologia informatiei

- comunicare in limba straina

- perfectionarea personalului de varf din companii in domeniul scrierii si managementului proiectului.

- Beneficiarii finali

Beneficiarii finali ai proiectului sunt companiile care isi perfectioneaza si specializeaza angajatii si membrii comunitatii zonei tinta, care va cunoaste o crestere a potentialului economic si social, in conformitate cu prevederile PND si cu politicile si exemplele de buna practica ale Uniunii Europene.

- Durata proiectului

Proiectul va dura 12 luni si va fi implementat printr-un parteneriat a doua ONG-uri: Fundatia ACTIUNEA CIVICA si Asociatia CORINA.